Artikuj
Comments: 1 Views: 112
Rating: (4 Votes)
By theDirector3
At January 30, 2008, 03:39:00 PM

Comments: 4 Views: 334
Rating: (8 Votes)
By theDirector3
At January 02, 2008, 10:02:00 PM
Video e javës


   Chinese hacker: No site is safe.  
Diskutimet e fundit
by cim_
[Today at 02:19:17 AM]

[Today at 12:33:15 AM]

[March 13, 2008, 11:59:45 PM]

[March 13, 2008, 10:22:46 PM]

[March 13, 2008, 10:06:47 PM]

[March 13, 2008, 09:05:10 PM]

[March 13, 2008, 07:21:38 PM]

[March 13, 2008, 04:49:32 PM]

[March 13, 2008, 04:48:03 PM]

[March 13, 2008, 04:25:28 PM]
Muzikë
by theDirector3 on January 02, 2008, 10:02:00 PM
Kosova e para në rajon për nga interneti

Kosova radhitet para disa vendeve të rajonit në përdorimin e internetit. Sipas statistikave të revistës së specializuar "Internet World Stats", Kosova del në mesin e vendeve me rritje më të madhe në përdorimin e internetit. Edhe pse nuk ka të dhëna zyrtare se sa është numri I atyre që kanë lidhje interneti për shkak se shumë kompani, madje edhe të palicencuara, ofrojnë shërbime dhe lidhje të tilla, ofruesit e shërbimeve të internetit janë të kënaqur me nivelin e shfrytëzimit.

"Internet World Stats" ka publikuar numrin e përdoruesve që kanë lidhje të përhershme në internet, sipas të cilës Shqipëria ka numrin më të vogël të përdoruesve që kanë lidhje interneti, me më pak se 1000, Bosnja ka rreth 40 mijë, ndërsa Maqedonia e cila ka numër përafërsisht të njëjtë banorësh me Kosovën, ka 35 mijë lidhje të vazhdueshme interneti. Edhe pse në Kosovë mungojnë të dhënat zyrtare, vetëm kompania "Ipko-Net", e cila ka shtrirje në të gjithë Kosovën, ka 30 mijë lidhje, ndërsa Telekomi ka 10 mijë konektime interneti. "Kujtesa", ITS", "Albnet", gjithashtu janë të pranishëm në treg, kryesisht përreth kryeqytetit, ndërsa ka operatorë lokale të cilët i ofrojnë këto shërbime. Po të merren parasysh edhe kompanitë e tjera që ofrojnë shërbime interneti, Kosova ka rreth 60 mijë konektime, që është më e lartë se të gjitha vendet e rajonit në bazë të përqindjes së popullsisë. Edhe nga të deklaruarit si përdorues të internetit dhe nga numri i lidhjeve, del se në Kosovë interneti përdoret më shumë sesa në Serbi, Shqipëri, Maqedoni dhe Bosnjë, madje edhe se në Bullgari dhe Greqi, të cilat janë anëtare të BE-së.

Sa u përket çmimeve, oferta në Kosovë për lidhje interneti në shtëpi është më e lirë krahasuar me shërbimin e internetit në Shqipëri, por edhe Maqedoni. Përderisa oferta më e lirë në Maqedoni nëpërmjet Telekomit është rreth 10 euro për sasi të kufizuar deri në 2 gb transferim, Telekomi i Shqipërisë nuk ka ofertë më të lirë të lidhjes ADSL sesa 21 euro për transferim pa limit. Ndërsa, në Telekomin e Kosovës, me 15 euro përfshirë edhe taksen e telefonisë, ofrohet shërbimi i ADSL-së pa limit. Në Kosovë më të avancuara mbeten ofertat e kompanive private, të cilat sillen rreth 10 euro, të cilat në Kosovë janë të shumta. Në "Ipko - Net" thonë se janë të kënaqur me nivelin e përdorimit të internetit. "Ka një trend gjithnjë e më shumë në rritje që ka filluar pas luftës. Por, brengosës është numri shumë i vogël I sajteve që ofrojnë përmbajtje në gjuhen shqipe, qofshin ato lajme ditore, apo sajte me interesa të posaçëm si sport, kulture, hobi etj.", - vlerësoi Akan Ismaili nga "Ipko-Net". Ndërsa, Astrit Gashi nga Posta e Kosovës, tha se interneti edhe në Kosovë kohëve të fundit ka një shtrirje të jashtëzakonshme. "Megjithatë, shqetësues mbetet fakti se ende jemi larg përmasave evropiane të përdorimit", tha ai.
333 Views | 4 Comments | Rating: (8 rates)

(4 Comments , 0 are new)
1 Re: Kosova e para në rajon për nga interneti by qendrimi^ on January 15, 2008, 12:25:47 PM
e masanej po thojn o kriz ne kosove !
2 Re: Kosova e para në rajon për nga interneti by logic on January 17, 2008, 09:21:23 AM
lind pytja per qka e perdorin netin se???
MSN & hi5 98 % Cheesy
3 Re: Kosova e para në rajon për nga interneti by theDirector3 on January 17, 2008, 03:05:34 PM
per hulumtime me se shumti (logic, i know what you sayin). Smiley
4 Re: Kosova e para në rajon për nga interneti by S4ntana on February 08, 2008, 04:37:52 PM
shiptartarve flaka ju del me fol neper chata.

e sa per Kosov qe osht e para en rajon ma merr menja se qmimet e lira kan ndiku per mu perhap kaq shum interneti nKosovë
Commenting option has been turned off for this article.

Komuniteti i Teknologjise se Informacionit; diskutime, teknologjia, interneti, programim, harduer, softuer, filma, programe, lojra.
Welcome, Guest. Please login or register.
March 14, 2008, 11:08:17 AM

Login with username, password and session length
Shitet kompjuteri
user__pc319b
Motherboard: ASUS P5B Deluxe Wi/Fi
 - Core2Duo 2.33GHz
 - HD Audio
 - Wireless Network Adapter
 - 2 LAN Ports
RAM: 2 x 1GB DDR2
HDD1: 150 GB SATA2
HDD2: 350 GB SATA2
Display: ASUS ATI 512MB
Keyboard & Mouse: Genius
Monitori: Philips
ekstra: UPS, ni Webcam Logitech edhe Speaker.


çmimi: 800 EUR.
user: bucci.
nga Galeria
P.D (test-unfinished)

Posted by easy4bendi
Viewed 75 times

Sunset

Posted by qb.
Viewed 71 times

user__pc319b
Për një eksperiencë
... më të mirë në ueb; merreni edhe ju Shfletuesin më të mirë në botë.

Firefox 2
Powered by SMF | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

©2008 ayih Organization.